Anerkendelse


–      
Får du selv anerkendelse og er du god til at give andre anerkendelse. Hvilke forskelle kan anerkendelse gøre.

–      
Ved at give anerkendelse, vil det automatisk give en større relation imellem de parter hvor anerkendelsen foregår. Det medfører en positiv udvikling, hvilket er til fordel for alle.

–      
Uden anerkendelse kan mennesket ikke udvikle sig fuldt ud. Det er derfor essentielt at mestre brugen af anerkendelse, når man har med andre mennesker at gøre.

–      
Anerkendelse betyder værdsættelse af andre personers individualitet. At have en åbenhed overfor den andens oplevelsesverden og det enkelte individs begrundelser for at handle på en bestemt måde.

–      
Det at blive mødt med kærlighed – med følelsesmæssig opmærksomhed. Anerkendelse i privatsfære vil resultere i udvikling og vedligeholdelse af selvtillid. 

–      
Det at blive mødt som et autonomt og respekteret menneske. Anerkendelse i den retslige sfære vil resultere i oplevelsen af ligeværd. 

–      
At blive værdsat i det sociale fællesskab vil føre til at den enkelte kan føle sig værdifuld i fællesskabet. Den solidariske sfærer har både emotionel og kognitiv art, altså en social solidaritet der anerkender personer som unikke.

–      
Hvis du ønsker at vende opmærksomheden mod noget ved personen, skal du anerkende vedkommende for hans/hendes specifikke stærke sider, ikke for vedkommendes evner i almindelighed.  Fortæl personen, hvordan hans/hendes talenter bidrager til teamets eller organisationens overordnede mål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *